Kupiłam dzisiaj piękne, dojrzałe mango.
Jeden z moich ulubionych owoców tropikalnych.
Słodki, soczysty i orzeźwiający.
Najczęściej spożywam go w postaci sorbetu (mniam!) albo na surowo, rzadziej w sałatkach czy wypiekach.
Dlaczego warto je jeść?
W owocach tych występuje glikozyd, który działa przeciwdrobnoustrojowo, przeciwiwirusowo, przeciwzapalnie, przeciwbólowo, przeciwcukrzycowo oraz zapobiega rozwojowi miażdżycy.
Skuście się więc na proponowany dziś wartościowy koktajl z mango.
Jeden z moich ulubionych owoców tropikalnych.
Słodki, soczysty i orzeźwiający.
Najczęściej spożywam go w postaci sorbetu (mniam!) albo na surowo, rzadziej w sałatkach czy wypiekach.
Dlaczego warto je jeść?
W owocach tych występuje glikozyd, który działa przeciwdrobnoustrojowo, przeciwiwirusowo, przeciwzapalnie, przeciwbólowo, przeciwcukrzycowo oraz zapobiega rozwojowi miażdżycy.
Skuście się więc na proponowany dziś wartościowy koktajl z mango.