Najlepsze z syropem klonowym!
Mniam!
Racuchy
Składniki:
** szklanka = o pojemności 250 ml **
- 0,5 l mleka
- 2 jajka
- 2,5 szkl. mąki pszennej
- 1-2 łyżki cukru
- szczypta soli
- 4 średnie jabłka
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.
Dodać żółtka i miksować.
Dodać mąkę, cukier, sodę i mleko - delikatnie wymieszać rózgą kuchenną.
Na końcu wrzucić obrane i pokrojone w kostkę lub starte na tarce (grube oka) jabłka.
Wymieszać.
Wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Dodatki:
- syrop klonowy
- miód
- cynamon
- cukier puder
- golden syrup
- melasa
przepis autorski
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz