15.05.2020

Hot dogi z kija

Czaderskie i niespotykane.

Do tego pyszne i sycące!

Takie właśnie są te rewelacyjne wytrawne gofry na patyku z pokrzywą.

W wyśmienitym cieście z dodatkiem pesto i sera corregio kryje się parówka.

Zwieńczeniem jest lekki jogurtowo-ziołowy dip.

Można je zabrać na piknik, grilla czy podróż.

Spróbujcie sami!
wytrawne gofry
Hot dogi domowe - wytrawne gofry z pokrzywą
(składniki na 6 sztuk)

Ciasto
  • 1 jajko
  • 75 g jogurtu naturalnego (rzadkiego) 
  • 40 g zielonego pesto
  • 100 g mąki pszennej
  • 25 g roztopionego masła
  • 1 czubata łyżeczka sera Corregio
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 płaskie łyżeczki przyprawy Vegeta Natur do ziemniaków z ziołami
  • 6 małych parówek
  • 12 listków pokrzywy
Wszystkie składniki wymieszać widelcem.
Gofry piec w rozgrzanej gofrownicy do gofrów na patyku (na dno każdego otworu należy najpierw ułożyć listki pokrzywy).
Po upieczeniu studzić na kratce.

Dip jogurtowo-ziołowy
Wszystkie składniki wymieszać i podawać do hot dogów.

gofry na patyku
   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 My Caprice , Blogger