Do tego pyszne i sycące!
Takie właśnie są te rewelacyjne wytrawne gofry na patyku z pokrzywą.
W wyśmienitym cieście z dodatkiem pesto i sera corregio kryje się parówka.
Zwieńczeniem jest lekki jogurtowo-ziołowy dip.
Można je zabrać na piknik, grilla czy podróż.
Spróbujcie sami!
Hot dogi domowe - wytrawne gofry z pokrzywą
(składniki na 6 sztuk)
Ciasto
- 1 jajko
- 75 g jogurtu naturalnego (rzadkiego)
- 40 g zielonego pesto
- 100 g mąki pszennej
- 25 g roztopionego masła
- 1 czubata łyżeczka sera Corregio
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 płaskie łyżeczki przyprawy Vegeta Natur do ziemniaków z ziołami
- 6 małych parówek
- 12 listków pokrzywy
Wszystkie składniki wymieszać widelcem.
Gofry piec w rozgrzanej gofrownicy do gofrów na patyku (na dno każdego otworu należy najpierw ułożyć listki pokrzywy).
Po upieczeniu studzić na kratce.
Dip jogurtowo-ziołowy
- 200 ml jogurtu greckiego
- 2 łyżeczki przyprawy Vegeta Natur do sałatek i dipów
- 1 łyżeczka posiekanego świeżego szczypiorku
Wszystkie składniki wymieszać i podawać do hot dogów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz