Świąteczny, niesztampowy wypiek, który zaskoczy Waszych domowników i gości.
Polecam!
Sernik z żurawinami
(składniki na tortownicę o średnicy ok. 20 cm)
- 500 g sera twarogowego zmielonego przynajmniej dwukrotnie
- 50 g masła
- 1/2 szkl. cukru pudru
- 4 łyżeczki cukru waniliowego
- 1 łyżeczka aromatu migdałowego
- 20 g budyniu waniliowego
- 3 jajka
- 150 g świeżej żurawiny
- cukier puder do posypania
Masło utrzeć z cukrami na puszystą, jasną masę.
Następnie dodawać po 1 jajku, po każdym miksując tylko do połączenia się składników.
Następnie dodawać po 1 jajku, po każdym miksując tylko do połączenia się składników.
Bardzo smakowicie wygląda ten sernik. Na pewno wypróbuje. Dziękuje za przepis i pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i również pozdrawiam! :)
Usuń