Jest aksamitna, kremowa i podnosi poziom endorfin we krwi ;)
Spróbujcie, zachęcam!
Czekolada kawowo-piernikowa
(składniki na ok. 500ml czekolady, dla 2-3 osób)
- 300 ml mleka
- 100 ml śmietanki 30%/36%
- 150 g czekolady biało-czarnej kawowo-śmietankowej
- 1 suchy pierniczek (bez lukru czy polewy) lub 1 ciasteczko typu Speculatius - pokruszone
- 1/4 łyżeczki przyprawy do piernika
- 1 płaska łyżeczka gorzkiego kakao
Wszystkie składniki umieścić w garnku z grubym dnem.
Powoli podgrzewając i mieszając, doprowadzić do wrzenia.
Gorący napój przelać do kubków/filiżanek.
Podawać z piankami Marshmallows, ubitą śmietanką czy syropem dyniowo-klonowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz