Kruchutkie, maślane, z dodatkiem czekoladowych drobinek i prażonych płatków migdałowych.
Świetnie się przechowują w metalowej puszcze.
Nawet do 2 tyg. (o ile wcześniej nie zjecie!).
Najlepsze maczane w ciepłym mleku lub kawie Ince.
M N I A M !
Chocolate chip cookies
- 100 g cukru pudru
- 200 g mąki pszennej tortowej
- 1 żółtko
- 1 łyżeczka kwaśniej śmietany 12%/18%
- 100 g zimnego masła
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 50 g drobinek czekoladowych
- 30 g podprażonych płatków migdałowych
Wszystkie składniki umieścić w misie i szybko zarobić ciasto.
Wstawić do lodówki na min. 30 min.
Formować kulki mini-gałkownicą lub ręcznie.
Powinny mieć wielkość orzecha włoskiego.
Można oczywiście formować większe :)
Układać w odstępach na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia.
Układać w odstępach na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz
Lubię, zdecydowanie! :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie na ciasteczka :>
Dzięki!
Usuń