Polecam czekoladowe serca z solonym precelkiem, muśnięte złotym pyłem, który nada im starodawnego charakteru.
Poziom magnezu i endorfin natychmiast wzrośnie - gwarantuję <3
Baaaaardzo proste w przygotowaniu.
Czekoladki "serca"
(składniki na 3 sztuki)
- 100 g gorzkiej czekolady
- 4 kostki czekolady Karmelovej
- 3 precelki
- złoty pyłek/barwnik spożywczy
Czekoladę gorzką roztopić w kąpieli wodnej.
Wypełnić nią 3 foremki silikonowe.
W środek każdej włożyć precelek (nie dociskać).
Następnie roztopić w kąpieli wodnej czekoladę karmelową.
Delikatnie nałożyć jasną czekoladę do precelka (zrobiłam to przy pomocy wykałaczki).
Mniej więcej na środku jasnej czekolady wlać kroplę czekolady gorzkiej i przeciągnąć od góry do dołu wykałaczką.
Pozostawić do stężenia (najlepiej na całą noc) w temperaturze pokojowej (nie w lodówce, ponieważ powstanie biały nalot - są to kryształki masła kakaowego. Czekolada jest nadal jadalna, ale wygląda mniej apetycznie).
Po zastygnięciu wyjąć czekoladki z silikonowych form i pędzelkiem oprószyć złotym pyłkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz