U mnie w wersji white :)
Ciasto przygotowuje się ekspresowo i nie wymaga pieczenia.
Zapraszam na słodkie i sycące Kinder Country.
(składniki na formę o boku 24 cm)
- ok. 40 sztuk okrągłych biszkoptów (użyłam wersji mini)
- 250 g mocno schłodzonego serka mascarpone
- 330 ml mocno schłodzonej śmietanki 30%/36%
- 50 g ekspandowanych (preparowanych) płatków orkiszowych typu Kangus
- 1 łyżka cukru pudru
- 3 łyżki mleka w proszku
- polewa: 70 g białej czekolady + 70 ml śmietanki 30%/36% + 40 g masła
Schłodzoną śmietankę, serek i cukier puder umieścić w misie.
Wszystko ubić na gładki krem.
Dodać mleko w proszku oraz płatki orkiszowe i zmiksować na najniższych obrotach miksera - tylko do połączenia się składników.
Połowę biszkoptów ułożyć na dnie formy.
Na nie wyłożyć krem i drugą warstwę biszkoptów.
Wstawić do lodówki.
Przygotować polewę: wszystkie składniki umieścić w misie i rozpuścić w kąpieli wodnej.
Schłodzić i polać ciasto.
Wstawić do lodówki do schłodzenia - najlepiej na całą noc.
Już mi smakuje!
OdpowiedzUsuń:D
UsuńWygląda wyśmienicie! Istne arcydzieło :-) Palce lizać. Pozdrawiam i bardzo dziękuje
OdpowiedzUsuńDzięki, miło mi! :)
Usuń