Niemożliwe?
Te, właściwie, 2-składnikowe trufle są ekspresowe w wykonaniu.
Pyszne, chrupiące (!!) kulki o smaku orzechów laskowych i czekolady.
Szybka przekąska, gdy nie mamy czasu na dłuższą przygodę w kuchni.
Świetnie też sprawdzą się jako ozdoba do tortów/muffinek/budyniu oraz jako spód do serników na zimno (mmmm, szczególnie takich z musem truskawkowym!).
Naprawdę warto!
Trufle nugatowe
(składniki na ok. 10 sztuk)
- 4 sucharki
- 75 g Nutelli
- gorzkie kakao do obtoczenia
Sucharki zblendować/rozmiażdżyć na piasek.
Dodać Nutellę. Składniki połączyć.
Formować kulki wielkości orzecha laskowego, które następnie obtaczamy w kakao.
Schłodzić 10-15min. przed podaniem.
Piękne zdjęcia i znakomite trufle!
OdpowiedzUsuń