Pierwszy tradycyjny, drugi w wersji orzechowo-kawowej.
Ten drugi znacznie bardziej przypadł mi do gustu.
Mocno czekoladowy, z dużą ilością orzechów, otoczony "modeliną czekoladową".
A Wy który wybieracie?
Zdjęcie 1 i 2: przygotowanie modeliny czekoladowej.
Zdjęcie 3 i 4: przygotowanie 4 identycznych blaszek do pieczenia.
Profesjonalna forma do Battenberg Cake.
Na polskim rynku niedostępna (chlip, chlip - moje marzenie, może kiedyś uda się spełnić).
Znajdziecie ją na amazon.co.uk.
Ciasto na pewno wyjdzie idealnie równe!
Profesjonalna forma do Battenberg Cake.
Znajdziecie ją na amazon.co.uk.
Ciasto na pewno wyjdzie idealnie równe!
źródło pomysłu: thedaringkitchen
http://thedaringkitchen.com/recipe/going-batty-jubilee
Wspaniale wygląda!
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie ;p
OdpowiedzUsuńWyglądają obłędnie! :)
OdpowiedzUsuń