Jeden z moich ulubionych owoców tropikalnych.
Słodki, soczysty i orzeźwiający.
Najczęściej spożywam go w postaci sorbetu (mniam!) albo na surowo, rzadziej w sałatkach czy wypiekach.
Dlaczego warto je jeść?
W owocach tych występuje glikozyd, który działa przeciwdrobnoustrojowo, przeciwiwirusowo, przeciwzapalnie, przeciwbólowo, przeciwcukrzycowo oraz zapobiega rozwojowi miażdżycy.
Skuście się więc na proponowany dziś wartościowy koktajl z mango.
kolor, obłędny ma kolor! ;-)
OdpowiedzUsuńPodobny do budyniu waniliowego ;)
UsuńKoktajle z mango mogłabym pić codziennie (nie mówiąc o serbecie o tym smaku <3) :) Twój wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńDzięki :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńWszystkiego spróbuję, co sprawi, że ciało się ochłodzi, a jak przy okazji będzie pyszne, to jeszcze lepiej.
OdpowiedzUsuń