10.09.2013

Ciastka z chabrami

Sierpniowe pola, porośnięte dywanami chabrów, to jeden z moich ulubionych widoków przemijającego lata. Wstawione do wazonu cieszyły oko tylko przez kilka dni. Szybko wyblakły i zwiędły. Zerwałam je ponownie, obrywając płatki i susząc je na kartce papieru. Teraz mam naturalną i jadalną ozdobę, którą mogę wykorzystać do dekoracji wypieków i deserów. 

Ciastka maślane, z dodatkiem syropu klonowego są kruche i delikatne. Chabry dodają im nietuzinkowego uroku. 

P o l e c a m !

 




Zielnik Kuchenny 2013

3 komentarze:

  1. Przepięknie wyglądają a pomysł z chabrami jest świetny :) Zapraszam w odwiedziny do mojej studenckiej kuchni. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Faktycznie niezwykle urokliwe te ciasteczka!

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 My Caprice , Blogger