Ciastka maślane, z dodatkiem syropu klonowego są kruche i delikatne. Chabry dodają im nietuzinkowego uroku.
10.09.2013
Ciastka z chabrami
Sierpniowe pola, porośnięte dywanami chabrów, to jeden z moich ulubionych widoków przemijającego lata. Wstawione do wazonu cieszyły oko tylko przez kilka dni. Szybko wyblakły i zwiędły. Zerwałam je ponownie, obrywając płatki i susząc je na kartce papieru. Teraz mam naturalną i jadalną ozdobę, którą mogę wykorzystać do dekoracji wypieków i deserów.
Ciastka maślane, z dodatkiem syropu klonowego są kruche i delikatne. Chabry dodają im nietuzinkowego uroku.
Ciastka maślane, z dodatkiem syropu klonowego są kruche i delikatne. Chabry dodają im nietuzinkowego uroku.
Przepięknie wyglądają a pomysł z chabrami jest świetny :) Zapraszam w odwiedziny do mojej studenckiej kuchni. :)
OdpowiedzUsuńsą piękne :)
OdpowiedzUsuńFaktycznie niezwykle urokliwe te ciasteczka!
OdpowiedzUsuń