Brak nam pomysłów na ciekawe śniadania.
Dzisiaj przychodzę do Was z propozycją na sycący, odżywczy posiłek, który będzie miłym zaskoczeniem dla Waszego podniebienia :)
Placuszki możecie podać ze świeżymi, sezonowymi owocami, albo, tak jak ja, z korzennym syropem dyniowo-klonowym.
Placuszki jogurtowe kokosowo-bananowe
- 1 szklanka mąki pszennej
 - 1 szklanka mąki kokosowej Look Food
 - 3 jajka
 - 350 g gęstego jogurtu naturalnego
 - 90 ml wody
 - 2 dojrzałe, rozgniecione banany
 - 1 łyżka oleju kokosowego Look Food
 - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
 - olej kokosowy do smażenia
 
Wszystkie składniki umieścić w misie i zmiksować na gładką masę.
Ciasto jest dosyć gęste, tak ma być.
Smażyć na rozgrzanym oleju - placuszki szybko się rumienią, uważajcie, aby ich nie przypalić.
Odsączyć na ręczniku papierowym.
Podawać z ulubionymi dodatkami.



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz