22.11.2017

Pasta rozgrzewająca

To mój jesienno-zimowy hit!
Pasta na bazie imbiru, miodu i soku z cytryny.

Dodaję łyżeczkę do kubka z letnią wodą, herbaty albo wyjadam prosto ze słoiczka.
Pulpa świetnie też sprawdzi się jako przyprawa do zup (np. dyniowej) oraz sosów.

Gwarantuję porządne rozgrzanie po wypiciu naparu z dodatkiem tej pasty.

Warto mieć słoiczek choćby z połowy porcji!

Gooooorąco polecam!
Jest M O C! ;)
Pasta rozgrzewająca
(składniki na ok. 230-250 ml pasty)
  • 10 cm świeżego imbiru (ok. 120-150 g)
  • sok z 3 cytryn
  • 4 łyżki płynnego miodu
Imbir cienko obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w urządzeniu rozdrabniającym (używam NutriBulletu).
Dodajemy sok wyciśnięty z cytryn oraz miód.
Całość blendujemy na gładką pastę i przekładamy do słoiczka.
Przechowujemy w lodówce.

3 komentarze:

  1. Robię od lat coś podobnego! Idealne na jesień i zimę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł! A jak długo można taką pastę przechowywać?

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 My Caprice , Blogger