7.02.2020

Jaglane Bounty

Zdrowo zaszalałam!
Kasza jaglana zatańczyła z mlekiem kokosowym, wiórkami koko i czekoladą i powstał ten deser a'la Bounty!
Sycący, delikatny i nieziemsko dobry!

Możecie go zamknąć w słoiki i mieć na kilka dni na śniadanie.
Rewelacja!

fit deser
Jaglane Bounty
(składniki na ok. 1 litr deseru)
  • 100 g kaszy jaglanej (1 woreczek)
  • 750 ml mleka (krowiego, roślinnego, mleczka kokosowego)*
  • 3 płaskie łyżki słodzidła (np. cukru/miodu)
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 70 g wiórków kokosowych (można pominąć i posypać wierzch deseru)
  • dodatkowo: rozpuszczona gorzka czekolada
* Można dać 500 ml mleka, a 250 ml wody lub puszkę mleka koko i wody.
Ważne, żeby płyny całościowo wynosiły 750ml (3 szklanki).

Kaszę jaglaną dobrze przepłukać.
Wsypać do garnka i zalać 750 ml mleka.
Dodać słodzidło i wiórki kokosowe.
Gotować do miękkości (ok. 15-20 min.).
Ponadto rozpuścić czekoladę i ozdobić nim słoiczki.
Gorącą kaszę wraz z pozostałym mlekiem umieścić w mocnym blenderze kielichowym.
Wszystko zblendować do połączenia się składników na gładki mus.
Gorący krem Bounty przelewać do ozdobionych słoiczków.
Uwaga: po wystudzeniu krem gęstnieje.

zdrowe bounty

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 My Caprice , Blogger