Taka jest ta trójkolorowa tarta.
Będzie świetnie pasowała zarówno jako przystawka, jak i danie główne np. na piknik czy grilla.
Dodatki wewnątrz można modyfikować - nada się ser + szynka czy szarpany kurczak.
Pięknie się prezentuje, zachwyci gości!
- 1 płat ciasta francuskiego XXL (375 g)
- 100 g serka kanapkowego śmietankowego
- 8 brykiecików mrożonego szpinaku
- 2 łyżeczki przyprawy Vegeta Natur z koperkiem
- 150 g łososia wędzonego na zimno
- po 1/2 papryki - żółtej, zielonej i czerwonej
- żółtko jajka + łyżka mleka
Szpinak umieścić na patelni, rozpuścić i odparować.
Dodać serek śmietankowy i przyprawę Vegeta Natur.
Wymieszać i odstawić do przestygnięcia.
Papryki pokroić w paski.
Papryki pokroić w paski.
Rozłożyć płat ciasta francuskiego - podzielić na pół.
Na jednej części rozsmarować farsz szpinakowo-śmietankowy i ułożyć na nim łososia.
Drugą część ciasta pociąć w paski i ułożyć na łososiu.
Układając szachownicę przekładać paski ciasta pokrojoną w paski papryką.
Z resztek pasków zrobić ramkę wokół.
Całość posmarować żółtkiem rozmieszanym z mlekiem.
Pieczenie
Temperatura: 200ºC
Czas: 15-17 min.
Tartę podawać na ciepło lub zimno.

#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz